Ετικέτες

Επειδή καλό είναι να καταδικάζουμε την ομοφοβία από όπου και αν προέρχεται, παραθέτω μία κατάπτυστη ομοφοβική ανάρτηση χωρίς περαιτέρω σχόλια – τι χρείαν έχομεν άλλωστε σχολίων;

Αλήθεια τι θα γίνει όταν, για οποιαδήποτε φυσική ή άλλη αιτία, αλλάξει το στάτους της τρίχας του και πάψει να υπάρχει αντιστοίχιση με το -φανταστικό και όχι πραγματικό, να το τονίσουμε αυτό-πορτραίτο του Αθανάσιου Διάκου; Εκεί θα τελειώσει η καριέρα του; θα υποδυθεί μήπως άλλο ρόλο; Τον Κανάρη ας πούμε, που έχουμε φωτογραφίες του και όχι φανταστικά πορτραίτα του και σε μεγάλη ηλικία μάλιστα; Κομμάτι δύσκολο ε; Ο ρόλος του Αθανασίου Διάκου είναι πια κατοχυρωμένα δικός του και άλλος δεν του πάει. Μήπως αν του πέσουν τα μαλλιά θα βάλει περούκα; Αν του ασπρίσουν, θα τα βάψει; Αν πάθει ψωρίαση, ας πούμε, πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα; Και γιατί αλήθεια, αφού μιμείται τόσο καλά το-φανταστικό, το ξαναλέμε-πορτραίτο του Αθανάσιου Διάκου, δεν μιμείται και πραγματικά και ηρωϊκά στοιχεία του βιογραφικού του; Γιατί δεν κυκλοφορεί ας πούμε ανασκολοπισμένος; Κι αν αυτό είναι αντικειμενικά δύσκολο και ίσως φρικιαστικό-μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου θα πεις, ε;-γιατί δεν κρατάει τη σούβλα με κάποιο τρόπο τέλος πάντων, σαν πατερίτσα, για να γίνει πλήρης ο συνειρμός; Αλλά και το άλλο: γιατί δεν φοράει ράσα ή ακόμα-ακόμα, γιατί δεν γίνεται διάκος;

Όσο πιο ρεαλιστικά παίξει το ρόλο του, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες να μπει στο πετσί του ρόλου και ίσως στο ήθος του, και να καταλάβει ο ελεεινός αυτός αλήτης, που ακκίζεται σαν στάρλετ στο πρώτο της πορνό, ότι οι ήρωες δεν είναι φιγουρίνια και πατρόν για να μοιάσουμε στην Μαίρυλιν ή την Νταϊάνα. Άι σιχτιρ από κει τσαρλατάνοι και καραγκιόζηδες.

Υ.Γ. Για να σας δώσω να καταλάβετε τι παίζεται σε επίπεδο στυγνής υποκρισίας: για να πετύχει αυτός ο επιμελέστατος κυματισμός στους βοστρύχους του γιαλαντζί ήρωα-αυτής της κρυφής Διακοθανάσαινας-βάλτε με το νου σας τι τσαλίμια κομμωτηριακά σκαρφίζεται και πόσο hair-styling πέφτει, μαζί με όλα εκείνα τα τερατικά τοξικά υλικά που έχουν οι διάφορες λάκ-ο Αθανάσιος Διάκος με λακ! μα είναι να σε κυνηγάνε κι οι σούβλες! Κατηγορούσα παλιά την Άννα Διαμαντοπούλου και την Ελίζα Βόζενμπεργκ για απαράδεκτα εξεζητημένο στάιλινγκ για πολιτικό αλλά πού να φανταστώ ότι θα τους ξεπερνούσε όχι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος-που μοιάζει μπρος στα καινούργια αστέρια των χρυσαύγουλων με την ασκητική μορφή του Άγιου Ονούφριου-πού να φανταστώ λοιπόν ότι θα ξεπερνούσε τις μεγαλοκοπέλες της πολιτικής μια διακόνισσα του στάιλνγκ με τσιγκελωτά μουστάκια!
ΣΗΜ. ΥΠΕΥΘ: Είναι προφανώς χτύπημα κάτω από τη ζώνη, διότι επιτίθεται σε μία οργάνωση που και αυτή είναι ομοφοβική! Μα πότε επιτέλους θα έχουμε πολιτισμένο διάλογο χωρίς αισχρά υπονοούμενα; Φοβάμαι ποτέ σε αυτή τη χώρα – που θα έλεγε και ο Νίκος Δήμου (δεν ξέρω πως τον θυμήθηκα)

Advertisements