Ετικέτες

,

Σήμερα θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα στους ακροαριστερούς φίλους μας. Αφού η «Καθημερινή» είναι εφημερίδα του κεφαλαίου και διάφορα άλλα επαναστατικά, γιατί αφήνει στο σάιτ της ένα τόσο υβριστικό σχόλιο για τον κ. Μανδραβέλη http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_05/08/2011_1295936:

Γράφει λοιπόν ένας σχολιαστής με το ψευδώνυμο ALZHEIMER MACHT FREI για ένα άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη:

«Aπατεώνας: αυτός που εκμεταλλεύεται συστηματικά την εμπιστοσύνη και την καλοπιστία των άλλων για να τους εξαπατά, αποβλέποντας σε προσωπικά, κυρίως οικονομικά, οφέλη. Ένα λαμπρό και άκρως κερδοφόρο πεδίο των κοινωνικών επιστημών είναι αυτό του επηρεασμού της κοινής γνώμης. …

Γνώρισα το φαινόμενο Μανδραβέλης τους τελευταίους μήνες, κάποια μέρα που είχα την ατυχή ιδέα να επισκεφθώ το site της Καθημερινής για μια ματιά στην επικαιρότητα. Η περιέργεια με έκανε να ανοίξω τα άρθρα και έφαγα στη μάπα τη Μανδραβέλια Σκέψη. Επειδή οι συντάκτες της «έγκριτης» εφημερίδας δεν μπορεί να είναι διανοητικά καθυστερημένοι (κατηγορία στην οποία εντάσσεται ένα απελπιστικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού), από τα άρθρα του περί ου ο λόγος προκύπτει ότι ανήκει στην άλλη ομοίως μεγάλη κατηγορία, τους απατεώνες. Σ’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία συναντάμε διάφορες υποκατηγορίες, μία από τις οποίες είναι ο επαγγελματίας χειραγωγός του πλήθους. Στο τελευταίο του πόνημα, λοιπόν, αφήνει να εννοηθεί πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για αλλαγή. Τώρα, βέβαια, όταν κάποιος σαν τον Μανδραβέλη υποστηρίζει την αλλαγή, εγώ, δεν ξέρω γιατί, σκέφτομαι τον Γατόπαρδο του Giuseppe Tomasi di Lampedusa, όπου όλα αλλάζουν για να μην αλλάξει τίποτα.»

Advertisements