Ετικέτες

Πάει και αυτό το καλοκαίρι! Τι να κάνουμε, όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν.

Στο θέμα μας τώρα: φίλοι μου που με διάβασαν εδώ μού επεσήμαναν ότι δεν ασχολούμαι καθόλου με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Εχουν δίκιο. Πόσο μάλιστα όταν υπάρχει ένα κυριολεκτικά φλέγον θέμα, η Λιβύη.

Σε ένα ιστολόγιο οπαδών του Σύριζα (http://enosy.blogspot.com/2011/08/blog-post_1515.html), διαβάζουμε:

«Το αιμοσταγές καθεστώς του Καντάφι είχε την τύχη που του άξιζε … Η αναμέτρηση δεν κρίθηκε από την στρατιωτική ΝΑΤΟϊκή επέμβαση. Το Βιετνάμ για χρόνια το βομβάρδιζαν οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα γιατί ο λαός του στήριζε το καθεστώς» (λίγο ατυχής η σύγκριση διότι οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να καταλάβουν τη Λιβύη, αλλά να ρίξουν το αιμοσταγές καθεστώς. Τέλοσπάντων.) «Αυτά όμως δεν μπορούν να τα δει ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς που έχει τα μάτια του ερμητικά κλειστά. … Τραγικό δείγμα αυτής της Αριστεράς το κείμενο ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ (http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4455:2011-08-21-17-54-36&catid=90:di-afriki&Itemid=286) που δημοσιεύεται στην η ιστοσελίδα iskra που εκφράζει τις θέσεις του αριστερού ρεύματος του ΣΥΝασπισμού. Αξίζει να το διαβάσετε! Φαντάζεστε αυτή η Αριστερά να μας κυβερνήσει κάποτε; Θεός φυλάξει…

Η τελευταία φράση ίσως να θυμίζει «Υπεύθυνο» αλλά δεν είναι δικιά μου (την προδίδει το ορθογραφικό λάθος). Πάντως είναι παρήγορο που υπάρχουν υπεύθυνοι και στο Σύριζα.

Advertisements