Ετικέτες

,

Βαρυσήμαντο άρθρο του κυβερνητικού εκπροσώπου Η. Μόσιαλου στα ΝΕΑ. «Μερικοί συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ», γράφει, «κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να κατασυκοφαντήσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να στρέψει τους πολίτες εναντίον τους. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο αναληθές.» Πράγματι, δεν θυμάμαι ποτέ την κυβέρνηση να συκοφαντεί κανέναν. Ας δούμε όμως τι προτείνει:
 
«Πρέπει να πάμε σε μορφές δημόσιου τομέα, όπου η αμοιβή θα συνδέεται με την παραγωγικότητα και η εξέλιξη του προσωπικού θα γίνεται με βάση αντικειμενικούς δείκτες μέτρησης της αποτελεσματικότητας και προσφοράς στο δημόσιο συμφέρον.»
 
Αυτοί όμως οι αντικειμενικοί δείκτες που θα μετρούν την προσφορά στο δημόσιο συμφέρον πρέπει να βρεθούν αμέσως όσος καιρός κι αν χρειαστεί. Βέβαια πάντα θα βρεθούν κάποιοι που θα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί δείκτες για κάτι τέτοιο ή ότι η άυλη αξία δε μετριέται και ότι, αντίθετα, αν μετρήσεις το μετρήσιμο θα δώσεις κίνητρα στους υπαλλήλους να ασχολούνται  μόνο με το μετρήσιμο. Ας τους διαψεύσουμε (αλλά να μην χρονοτριβούμε, ήδη έχουμε αργήσει) !
Advertisements