Ετικέτες

,

Ο δημοσιογράφος Α. Παπαχελάς έχει ένα όραμα για την υγεία στην Ελλάδα που κανονικά όλοι θα έπρεπε να συμμεριζόμαστε. Επισκέφτηκε ένα κρατικό νοσκομείο (κρατικό; ελπίζουμε να μην είναι τίποτα σοβαρό, κ. Παπαχελά)

«Εβλεπες νέα παιδιά να κάνουν τη δουλειά τους με όρεξη και σύστημα, χωρίς γκρίνιες και με ένα ιδιότυπο χιούμορ που απάλυνε όλα τα προβλήματα γύρω τους. Γιατροί και νοσηλευτές δεν είχαν πληρωθεί εφημερίες για μήνες, οι ελλείψεις σε διάφορα υλικά ήταν πολλές, αλλά το σύστημα δούλευε παρά το χάος που πολλές φορές δημιουργούσαν οι ίδιοι οι ασθενείς ή και οι συγγενείς τους.»

Ετσι είναι ο Ελληνας γιατρός. Αμα έχει φιλότιμο και απλήρωτος μένει, αλλά και ασθενείς αντιμετωπίζει.

Επισκέφτηκε κι ένα κέντρο υγείας σε ένα νησί ( μα τι έγινε, σάς ματιάσανε; ). Να τι είδε:

Μια γιατρός έχει μείνει μόνη της και κάνει καθημερινά εφημερίες. Το κάνει με στωικότητα και χωρίς γκρίνιες. Το απίθανο όμως είναι ότι το κέντρο έχει ξεμείνει από διάφορα βασικά υλικά, όπως γάζες… Και γι’ αυτό όμως βρήκε λύση το πολυμήχανο ελληνικό μυαλό. Οταν η γιατρός γράφει μια συνταγή αρνείται κάθετα κάθε αμοιβή και προτρέπει με τον πιο ευγενικό τρόπο, «να αφήσετε ό,τι θέλετε στο φαρμακείο για να μπορούμε να πάρουμε εμείς τα υλικά που θέλουμε». «

Το ξαναλέω: άμα υπάρχει φιλότιμο, άμα έχει κανείς ανθρωπιά, οι γάζες δεν έχουν και τόση σημασία.

Δράττομαι εδώ της ευκαιρίας να σάς διαβιβάσω και μία πληροφορία από τους Ενεργούς Πολίτες Καμένων Βούρλων. Σήμερα αρχίζει η 1η γιορτή τοπικών προϊόντων. Ολοι από σήμερα Καμένα Βούρλα, λοιπόν.

Advertisements